تاریخچه
گروه میکروب شناسی و انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سال 1386 تشکیل گردید. این گروه شامل رشته های باکتری شناسی، انگل شناسی و قارچ شناسی می باشد. گروه میکروب شناسی و انگل شناسی دارای 13 عضو هیئت علمی و 4 کارشناس آزمایشگاه می باشد و با داشتن 7 آزمایشگاه، از فعال ترین گروه های دانشگاه در زمینه های آموزشی و پژوهشی می باشد. گروه میکروب شناسی و انگل شناسی، اولین گروه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر می باشد که اقدام به پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد در رشته میکروب شناسی پزشکی نمود. پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی پزشکی از سال 1387 آغاز گردید و تا کنون 6 دوره از دانشجویان این دوره فارغ التحصیل شده اند. درحال حاضر آقای دکتر سعید تاج بخش به عنوان مدیر گروه فعالیت می نمایند.
رسالت گروه
گروه میکروب شناسی و انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ماموریت دارد تا در راستای سیاست های دانشگاه ارائه خدمات در حیطه آموزشی و پژوهشی، ارتقاء سطح کیفیت آموزش با هدف افزایش تولیدات علمی، پژوهشی و با بهره گیری از مهارت های آموزشی و اصول حرفه ای و اخلاقی در آموزش و با استفاده از پژوهش های کاربردی درحوزه های آموزشی، از تربیت نیروی انسانی متخصص که قادر باشد موجب ارتقاء سلامت جامعه گردد اطمینان حاصل نماید.
این گروه با به کار گیری اعضای هیئت علمی متخصص در رشته باکتری شناسی، قارچ شناسی و انگل شناسی به آموزش دانشجویان رشته پزشکی و دندانپزشکی مقطع علوم پایه پرداخته تا در امتحان علوم پایه موفق باشند و آن ها را برای ورود به دوره ی بالینی آماده نموده تا به کارگیری مطالب آموخته شده به عنوان پزشکان توانمند به جامعه خدمت کنند. همچنین در آموزش دروس باکتری شناسی، قارچ شناسی و انگل شناسی به دانشجویان سایر رشته ها شامل علوم آزمایشگاهی، تغذیه، مامایی، پرستاری، اتاق عمل، هوشبری، بهداشت و فوریت های پزشکی متناسب با رشته مربوطه تلاش می نماید تا بتوانند در آینده به عنوان کارشناس متبحر به جامعه خدمت نمایند.
گروه میکروب شناسی و انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر همچنین درآموزش دانشجویان کارشناسی ارشد میکروب شناسی پزشکی نیز انجام وظیفه می نماید تا دانش آموختگانی را آماده سازد که متعهد، توانمند، با انگیزه و مسئوليت پذير بوده و دانش و مهارت هاي خود را در راستای گسترش دانش بشری و تاثیر روز افزون بر کیفیت زندگی در اختيار افراد و جامعه قرار داده و در راستاي حفظ و اعتلاي سلامت جامعه تلاش نمایند.
گروه می کوشد با استفاده از منابع و فن آوری نوین، ابزار لازم برای مطالعه و تحقیق را برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان علاقه مند فراهم سازد تا به تولید و نشر علم بپردازند، همچنین کوشش می کند با ارتقای مستمر کیفیت خدمات خود، در مقابل فراگیران و مسئولین دانشگاه پاسخگو باشد.
گروه امیدوار است با تلاش مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در آینده ای نزدیک در تربیت دانشجویان مقطع دکترای باکتری شناسی پزشکی ، کارشناسی ارشد انگل شناسی و همچنین کارشناسی ارشد قارج شناسی نیز سهیم باشد.
اهداف گروه
1. آموزش به روز علوم باکتری شناسی، قارچ شناسی و انگل شناسی دانشجویان تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد میکروب شناسی پزشکی، پزشکی عمومی، دندان پزشکی، علوم آزمایشگاهی، تغذیه، پرستاری، مامایی، بهداشت، اتاق عمل، هوشبری و فوریت های پزشکی
2. پرورش و تامین نیروی انسانی لازم در حوزه باکتری شناسی پزشکی
3. تولید علم و محصولات نوآورانه از طریق تلاش فردی و گروهی در راستای نیاز کشور
4. استفاده از روشهای نوین آموزش برای دانشجویان رشته های مختلف
5. ارتقا سطح آموزش عملی و کارآموزی دانشجویان رشته های مختلف جهت نیل به اهداف مهارتی بر اساس نیازهای جامعه با حفظ کیفیت و کمیت
6. توسعه آموزش الکترونیک مجازی و برگزاری حداکثری آزمون های گروه به صورت الکترونیک
7. افزایش سهم قبولی دانش اموختگان رشته های ذیربط در مقاطع بالاتر
8. کسب رتبه مناسب توسط دانش اموختگان در امتحانات جامع علوم پایه پزشکی
9. افزایش سهم قبولی فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد گروه در مقطع دکتری تخصصی باکتری شناسی پزشکی
10. ایجاد ارتباط علمی با گروه های بالینی و انجام پایان نامه های مشترک
11. تلاش در جهت تالیف کتاب جامع باکتری شناسی، انگل شناسی و قارچ شناسی برای دانشجویان
12. تلاش در جهت راه اندازی آزمایشگاه های تخصصی تشخیصی بیماریهای عفونی مهم
13. ارائه خدمات تخصصی تشخیصی
14. کمک فنی و مشاوره برای راه اندازی آزمایشگاه های تخصصی تشخیص عفونتهای نوپدید
15. راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه کشت سلولی گروه در مطالعات پژوهشی میکروب شناسی جهت استفاده از اخرین دستاوردهای علوم میکروب شناسی
16. همکاری با مراکز تحقیقاتی مرتبط با گروه و تاسیس مراکز تحقیقاتی جدید
17. ارتباط علمی با دانشمندان و مراکز علمی –تحقیقاتی دنیا
18. استفاده از تجارب همکاران با سابقه در جهت ارتقا اعضای هیات علمی جدید
19. هدایت پروژه ها و پایان نامه های دانشجویان گروه با عنایت به اولویتهای تحقیقاتی در اسناد بالا دستی
20. نشر و چاپ دستاوردهای پژوهشی و تجارب اموزشی در مجلات معتبر جهت استفاده سایرین
21. زمینه سازی برای همکاری با دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی در منطقه و بین الملل در راستای تبادل دانشجو و فرصت های مطالعاتی